Single Family Home Expansion Project – Corbera, Barcelona

 

Design project for an extension on a single-family home with a swimming pool, in a residential community near Barcelona, for a couple who wanted to add two distinct spaces to their home.

One of the two spaces was designed to achieve maximum acoustic efficacy, where a a large library would be housed and used as a reading and work space. For this reason, a lot of attention was paid to the interior illumination and the selection of materials used in the room’s construction.

The other space designed was a guest space, with the objective of creating an appealing and welcoming setting. This area is characterised by its spaciousness and its direct contact to the surrounding natural environment. Additionally, the design of this space respected the original ecological architecture of the home, as it was constructed with stucco and soil from the owners’ plot of land.