Marina Sezam som un equip de dissenyadors ique treballem per la millora dels nostres espais, ja es tracti d’habitatges, botigues, hotels o restaurants. I quan parlem de millora ens referim a crear llocs funcionals, que perdurin en el temps, envelleixin bé i siguin sempre armònics i bells perque el que vertaderament ens interessa és la calitat de la nostra vida en relació a l’espai en el que transcorre.

Per això, quan per atzar ens hem trobat amb l’artista Marc Fons, no hem volgut perdre l’oportunitat de coneixe’l i parlar amb ell, compartir el seu punt de vista i les seves inquietuds perque  amb la seva influencia i sobre tot, amb la influencia de la seva obra, hem enriquit encara més el nostre propi llenguatge com a dissenyadors d’espais interiors.

Com artista, Marc Fons explora diferents camins que ell va trobant i que donen un sentit global al conjunt de la seva obra amb peces que busquen la sorpresa, el somriure de l’espectador, la complicitat o simplement el gaudi que produeix una imatge bella. Es considera un etern insatisfet que està en una recerca permanent, però admet que li agrada treballar, buscar, captar, retenir i trobar la técnica adequada per a cada nova idea o camí per abordar.

 Així  crea fragments i enquadra petites porcions de la realitat amb l’objectiu final de trobar bellesa. Ens mostra com tot allò que ens envolta i que veiem distrets cada dia, amaga parts plenes de missatge i estètica que només som capaços d’apreciar quan les aïllem abstraient-les de la realitat. El Marc ens ensenya com la realitat rápida i canviant que vivim pot ser profundament interessant si ens aturem a mirar-la amb deteniment.

També ens planteja dilemes amb els que se’ns revela que allò que veiem no és el que veiem de veritat, la qual cosa no deixa de ser una metàfora si traslladem aquesta idea a la societat actual. Amb aquestes obres, el Marc manifesta el seu esperit crític davant d’una societat miop, que veu, però no sap mirar.

En aquest cas es tracta d’una “Geometria” . És la tercera que realitza i té previst fer-ne unes cinquanta. Són obres efímeres que normalment cal enllestir en un dia perque els treballs de construcció no poden aturar-se. Es tracta d’accions bastant ràpides que desapareixen deixant un registre que és al mateix temps estètic, crític i revelador perque ens mostra que el que és, en realitat no és. Però no només això. Amb aquesta intervenció en l’espai que està a punt de canviar de forma i d’aspecte, el Marc  afegeix una capa intermitja de color i d’intenció per afegir un estrat més en la vida de l’espai i concretament, de les seves parets, amb l’objectiu d’enriquir la seva història al llarg del temps.

 “Sovint trobo objectes interessants” –ens diu-, “però el que és vertaderament interessant no és l’objecte en sí, sino la seva història, tot allò que ha passat i que no veiem però que està inmers en l’objecte que observem”.

En aquestes obres en les que l’espai i el color en són la base, li hem preguntat com escull el tò i per ell, l’elecció és clara: el color surt del que transmet la persona que té relació amb l’espai. En aquest cas, el color verd/blau turquesa representa l’esperança que a ell li transmet la familia que en uns mesos habitarà aquí, quan Marina Sezam hagi finalitzat l’obra de reforma de l’espai en qüestió.